ANL Packaging duurzaamheid

Een circulaire visie

De basis van onze circulaire visie is het ontwerpen van toekomstbestendige verpakkingen die gemaakt zijn om te recyclen. Dat kan alleen door Europese wetgeving als startpunt te gebruiken. Het volgen van deze wetgeving zorgt ervoor dat wij onze klanten begeleiden naar verpakkingsoplossingen die echt recyclebaar zijn en voor de lange termijn worden gebruikt in hun productlijnen.

Ontwerpen om te recyclen


In een circulaire economie is het de bedoeling dat al het materiaal dat wordt gebruikt om producten en verpakkingen te maken, opnieuw wordt gebruikt voor hetzelfde doel. Niet down-cycled in andere goederen.


Om dit te bereiken, kijken we naar de materialen die we gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van transparante monomaterialen. Deze materialen bevatten de minste vervuiling. Het gebruik van kleur, PE seallaag en meer vervuilt het materiaal ook, waardoor het moeilijker te recyclen is. Dit vermindert de economische waarde en verhoogt de impact op het milieu.


Wij houden rekening met verschillende elementen (productspecificaties, opslag, transport, ...) wanneer wij voor onze klanten een materiaal kiezen. Maar wij concentreren ons hoofdzakelijk op twee materialen: PET en PP. PP heeft bestaande recyclagestromen. Het verkrijgen van PP is moeilijker door de beschikbaarheid en ongeschiktheid van het aangeboden materiaal (PP wordt meestal hergebruikt in bouw- en constructietoepassingen).


Onze PET bevat PCR. Het heeft dus een vorig leven gehad. Hierdoor ontstaan lichte kleurafwijkingen of kleine zwarte puntjes. Dit betekent dat het gebruik van PET in uw verpakking de materiaaleigenschappen kan beïnvloeden. Wij lossen dit op door onze RPET vlokken te behandelen in onze Solid-State Polymerisatie (SSP). Deze machine verwijdert chemische onzuiverheden, waardoor je verpakking voedselveilig is. Wij zijn EFSA gecertificeerd voor dit proces. ANL Packaging is een BRCGS gecertificeerd bedrijf. De door ons geproduceerde verpakkingen zijn steeds conform met alle geldende reglementeringen. Alle gerecycleerde verpakkingen geproduceerd door ANL Packaging zijn gegarandeerd voedselveilig.

Bioplastics


Er zijn heel wat mogelijkheden. Maar het is een hele uitdaging om je weg te vinden in alle mogelijkheden en het materiaal te kiezen dat het beste past bij je behoeften.


Biomaterialen die thermogevormd kunnen worden, zijn moeilijk te vinden. Maar er zijn enkele opties beschikbaar. Het eerste waar u aan moet denken is waarom u wilt overstappen naar een biomateriaal. Naar welke eigenschappen ben je op zoek? En hoe moet jouw verpakking presteren in jouw productie? Als je vastbesloten bent om bioplastics in je verpakking te gebruiken, assisteert ANL Packaging je door alle soorten en helpt de keuze te maken die het beste bij de specificaties past.

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een opmerking? Laat hieronder uw boodschap achter.

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.