ANL Packaging investeert verder in haar toekomst en verwelkomt een nieuwe Viscotec PET extruder

27/05/2024

ANL Packaging investeert verder in haar toekomst en verwelkomt een nieuwe Viscotec PET extruder . Deze nieuwe extruder combineert efficiëntie, veelzijdigheid en snelheid. Met een verwerkingscapaciteit van 1000 kg/u is onze extruder perfect geschikt voor efficiënte folieproductie. Deze kan zowel flakes en virgin materiaal verwerken in combinatie of apart. Wat deze machine echter echt onderscheidt van onze andere extruders, is de ingebouwde wikkelaar, waardoor we extra breedte aankunnen. Afhankelijk van de gewenste dikte kan deze breedte verder worden uitgebreid. Bovendien hebben we geïnvesteerd in een extra koelwals, waardoor het produceren van folie tot 1,50 mm dikte eenvoudiger wordt. Dankzij deze innovatie kunnen we niet alleen dikke folie produceren, maar ook met een hogere output dan ooit tevoren, waarmee we onze grenzen van wat mogelijk is in de folieproductie kunnen verleggen.

Lees meer

Wereld waterdag 2024

25/03/2024

ANL Packaging is zich bewust van zijn impact op het milieu en zet zich actief in voor de ontwikkeling van verantwoorde industriële hulpbronnen. Op deze #Wereldwaterdag benadrukken we de inzet van onze vestigingen voor het behoud van deze hulpbron. Het polymeertransformatieproces heeft namelijk het voordeel dat er slechts een beperkte hoeveelheid water wordt gebruikt. Dit water wordt voornamelijk gebruikt om onze werktuigen te koelen en wordt vastgehouden in een gesloten kringloop die continu wordt hergebruikt. Bovendien neemt ANL Packaging deel aan Operation Clean Sweep®, een programma om het verlies van granulaten en vlokken in het milieu te beperken door middel van insluitingsmaatregelen en een gerichte, regelmatige reiniging van zones met een hoog risico. Vind al onze MVO-verplichtingen in ons jaarverslag dat hier beschikbaar is. #WereldWaterDag #CSR #OceanCleanSweep #Environnement

Lees meer

CFIA 2024 Rennes

12/02/2024

Somater & ANL Packaging zullen aanwezig zijn op #CFIARennes24, het niet te missen evenement voor de #food en #foodpackaging spelers van morgen! Kom en ontmoet ons en ontdek de breedte van onze #technologische platforms en onze #knowhow! We kijken ernaar uit om je daar te zien! 📅12-13-14 maart📢Hal 10- Stand G15

Lees meer

Zilver Ecovadis

15/01/2024

ANL Packaging opnieuw bekroond met een zilveren medaille voor Ecovadis! Met onze zilveren medaille bevindt ANL Packaging zich in de top 25% van bedrijven die door Ecovadis zijn beoordeeld. In deze tijd is het essentieel voor een bedrijf om duurzaam te ondernemen. Duurzaam ondernemen is de toekomst en het resultaat van ons Ecovadis weerspiegelt onze inzet op ecologische en sociale vlakken. We zijn onze klanten, partners en betrokken teams dankbaar dat ze deze erkenning mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer

AA certificaat voor de vestiging in DĄBROWA GÓRNICZA, POLEN .

21/02/2023

AA certificaat voor de vestiging in DĄBROWA GÓRNICZA, POLEN. De vestiging in Polen heeft donderdag 16/02/2023 het BRCGS AA certificaat behaald. We zijn heel trots op hun en willen hen bedanken en het personeel daar stimuleren het goede werk voort te zetten.

Lees meer
ANL Plastics logo

VAN FAMILIE TOT FAMILIE. ANL KRIJGT NIEUWE AANDEELHOUDERS.

09/05/2022

Met trots kunnen wij u melden dat ANL Packaging vanaf heden nieuwe aandeelhouders heeft. De familie Neven geeft, na 64 jaar gedreven vakmanschap in de kunststofverpakkingsindustrie op maat, de fakkel door aan de familie Hubin. Hiermee ontstaat een belangrijke Europese speler met een brede expertise op het gebied van duurzame verpakkingen. De familie Hubin is reeds meer dan 40 jaar actief in de productie van polymere primaire verpakkingen voor voeding, cosmetica, gezondheid en industriële producten. Zij bieden innovatieve verpakkingsoplossingen zoals thermogevormde, geblazen of geïnjecteerde verpakkingen (flacons, tubs, caps) en gelamineerde tubes (ABL, PBL) aan. Hun expertise strekt zich uit van decoratie (offsetdruk, zeefdruk, tampondruk of hot stamping) tot assemblage (o.a. droogmiddelcapsules en mascara). De groep telt 10 bedrijven, waaronder SOMATER, realiseert een totale omzet van € 115.000.000 met 600 werknemers . Nu breidt de groep haar thermoformeercapaciteit uit door de overname van de 3 ANL vestigingen. We kijken uit naar de synergiën tussen onze bedrijven! Deze overdracht van aandelen heeft geen gevolgen voor onze diensten, producten of werking. Wij blijven uw verpakkingen produceren op de ANL locaties en uw contactpersonen blijven dezelfde.

Lees meer

New EcoVadis Score for ANL Packaging

16/10/2018

We ontvingen onze Ecovadis-beoordeling en behaalden een zilveren herkenningsniveau. Wat is Ecovadis?. Ecovadis is een organisatie die bedrijven beoordeelt op het gebied van duurzaam ondernemen. Het is wereldwijd het grootste platform op dit gebied. Er zijn meer dan 45.000 organisaties lid uit 110 landen. Wij als ANL, worden als leverancier beoordeeld op onze sociale verantwoordelijkheid en duurzaam ondernemen. Wij vullen hiervoor een uitgebreide vragenlijst in die een overzicht geeft van een groot aantal verschillende domeinen binnen het bedrijf, zoals personeelsbeleid, omgeving, respect voor het milieu, energieverbruik, externe en interne communicatie. De antwoorden moeten ondersteund worden door documenten. Het Ecovadis-team controleert al deze antwoorden en neemt ook contact op met externe bronnen om de informatie die we hebben ingediend te verifiëren. Onze klanten, de merkproducenten / retailers / ..., kunnen onze score raadplegen om ons te vergelijken met andere leveranciers. Maar het grootste voordeel is dat ze een volledig beeld krijgen van hun gehele supply chain op het gebied van duurzaam ondernemingsbeleid.

Lees meer

Een 100% recycleerbare tray voor Loc Maria

De Loc Maria Biscuits Group is een van de eersten op de markt die voor haar merk Gavottes (de bekende Crêpes Dentelle!) heeft gekozen voor een 100% recycleerbare donkergekleurde tray, met gebruik van mono PET-materiaal met een zwarte afwerking die detecteerbaar is met infrarood. Donkergekleurde trays worden om verschillende redenen door verschillende markten verwerkt (high-end touch, contrast met eten, duidelijk zicht op de inhoud ...). Veel van onze klanten geven de voorkeur aan donkere kleuren en willen natuurlijk dat ze recyclebaar zijn. ANL Packaging heeft een oplossing voor kleurstoffen gevonden voor dit probleem met infrarooddetectie en houdt zich aan het CITEO-protocol. ANL Packaging, weer een stap richting echte circulariteit!

Lees meer

De KIDV recyclecheck uitlegd

Duurzame verpakkingen zijn de toekomst. Hierbij speelt de recyclebaarheid een grote rol. Maar om deze recyclebaarheid te halen zijn er tal van onduidelijk- en onzekerheden. Om hierbij te helpen, ontwikkelde het KIDV een reeks van Recyclechecks.Een dergelijke Recyclecheck bestaat uit een beslissingsboom waarin een reeks vragen over je verpakking of product beantwoord worden. Op basis van de antwoorden hierop, wordt de graad van je recyclebaarheid bepaald. De KIDV is zich bewust van de vele ontwikkelingen en veranderingen in de markt. Wanneer nodig, zal de Recyclecheck aangepast worden in nauwe samenwerking met de relevante partners (Recyclass, Petcore Europe en de EPBP). Raadpleeg de volledige Recyclecheck van de KIDV hier.

Lees meer

NIR detect-kleurengamma

ANL Packaging maakt het recycleren van donkergekleurde trays mogelijk. Ons NIR detect-kleurengamma is goedgekeurd door CITEO Roetzwart (carbon black) als kleurstof ligt al geruime tijd onder vuur. Carbon black zorgt ervoor dat de verpakkingen in kwestie niet herkend worden door sorteerinstallaties en dus niet gerecycleerd kunnen worden. Het wordt dus liever niet meer gebruikt. Daarom bieden wij sinds kort een alternatieve kleurstof aan die wel detecteerbaar is. Veel van onze klanten, gebruiken donkergekleurde trays. Dit om verschillende redenen. Sommigen van hen verkiezen een donkergekleurde tray omwille van het contrast dat het creëert tussen het voedsel en de verpakking. Zwart is een onderscheidende kleur, waardoor producten er luxueus uitzien en zorgen voor een high-end gevoel. Onze klanten hebben dus nog steeds nood aan donkergekleurde trays, maar natuurlijk moeten deze detecteerbaar zijn waardoor ze gerecycleerd kunnen worden. Bij ANL Packaging gingen we deze uitdaging aan: wij gingen op zoek naar een kleurstofoplossing die detecteerbaar is. Het meest uitdagende onderdeel van onze tests was de kleur van de gevormde verpakking. Het gebruik van carbon black zorgt voor een zeer sterke en ondoorzichtige zwarte tint, de roetvrije alternatieven waren allemaal een beetje doorschijnend en hadden een kleurglans (sommige blauwachtig, andere paarsachtig). Eerst gingen we daarmee naar onze klanten om te weten te komen welke hun voorkeur had. Daarna moesten we intern testen of we onze interne afvalstof konden gebruiken om hier terug in te verwerken. Zwart plastic is het goedkoopst omdat al het andere kleurafvalmateriaal kan worden verwerkt tot zwart. Daarom vinden plastic producerende bedrijven zoals ANL Packaging het niet erg om zwarte items te maken. Het zorgt ervoor dat we 100% van ons postindustriële afval opnieuw kunnen verwerken. Vanuit ons oogpunt was het erg belangrijk om dit zo te behouden. De laatste stap was het certifiëren van ons NIR detecteerbaar plastic. We volgden het CITEO-protocol voor detecteerbare donkere kunststoffen en hebben alle tests doorstaan! Dit betekent dat ANL Packaging carbonzwartvrij plastic biedt dat 100% detecteerbaar en 100% recyclebaar is. Onze klanten kunnen nog steeds genieten van de voordelen van het gebruik van een donkergekleurde bak zonder zich zorgen te hoeven maken over de recycleerbaarheid van het materiaal. 95% van onze verpakkingen bestaat uit mono materiaal (R)PET of PP en nu hebben we er ook het door Citeo goedgekeurde NIR detecteerbare zwart en bruin voor zowel PET als PP bij. ANL Packaging, weer een stap dichter bij echte circulariteit!

Lees meer

De belasting op plastic verpakkingen

Vanaf 1 april 2022 zal het Verenigd Koninkrijk een belasting heffen op plastic verpakkingen die minder dan 30% gerecycleerd plastic bevatten. Deze belasting is van invloed op jou als je binnen 12 maanden 10 of meer ton kunststofverpakkingen produceert of importeert. De belasting bedraagt € 240 (£ 200) per ton. Klik hier voor meer informatie over de belasting op kunststofverpakkingen. Voor de belasting op kunststofverpakkingen wordt alle kunststof gemaakt van virgin materiaal, tenzij er bewijs is dat het gerecycled materiaal bevat.

Lees meer

Hafner: Visiopaq®

Hafner is een toonaangevend bedrijf in de branche van bakkerijproducten die klaar zijn om te garneren. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in gebak voor verkoop in de versafdeling voor zelfbediening. Hun gebakjes, taarten en andere lekkernijen worden en détail verkocht. Een gedeelte van het assortiment voor verkoop en détail werd al verpakt onder het merk Visiopaq® van ANL Packaging. Onze Visiopaq® is een verzegelbare verpakking (MAP-compatibel) waarin de verpakte producten perfect zichtbaar zijn dankzij het gebruik van doorzichtig RPET, en waarvan een gedeelte uit recyclagemateriaal bestaat. De verpakking is 100% recyclebaar. De Visiopaq-verpakking laat de producten niet alleen bijzonder goed uitkomen maar zorgt bovendien voor een goede bescherming en voor een langere houdbaarheid van het gebak. Om zijn assortiment niet alleen te uniformeren maar ook op te waarderen, heeft Hafner ervoor geopteerd al hun producten voortaan te verpakken in Visiopaq®. Deze studie ging gepaard met een logistieke optimalisering met het oog op een rationalisering en optimalisering van het transport en de logistiek. Hafner gebruikt voor zijn assortiment 6 verschillende basiselementen en 7 verschillende deksels. Op die manier is er voor ieder gebak of assortiment een perfect aangepaste verpakking.

Lees meer

BRCGS Packaging

Sinds enkele jaren behaalden we bij ANL Packaging het BRCGS-certificaat voor verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Hierdoor kunnen wij aantonen dat ons voedselveiligheids- en kwaliteitsbeheerssysteem voldoet aan de strenge normen. Eind januari werd de hoofdvestiging van ANL Packaging in Wellen, België geauditeerd. Zoals vorige jaren kregen wij een A score. Wat is BRCGS? . Deze norm is gericht op producenten van verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. Dankzij dit certificaat kunnen wij aantonen dat onze verpakkingen geschikt zijn voor zowel voedings- als niet-voedingsproducten. Het British Retail Consortium Global Standards (BRCGS) en het Institute of Packaging (ook gekend als The Packaging Society) ontwikkelden samen deze technische standaard om detailhandelaars en voedselfabrikanten te helpen om te voldoen aan de wettelijke voorschriften. Een van de belangrijkste doelstellingen van deze standaard is de consument te helpen beschermen door een evaluatiebasis aan te bieden voor bedrijven die verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen leveren aan detailhandelaars. Sinds de norm in 2001 gepubliceerd werd, kreeg hij een breed draagvlak en werd hij toegepast bij grote detailhandelaars, fabrikanten en verpakkingsbedrijven over de hele wereld. Waarop controleert de BRCGS-auditor een bedrijf? In totaal worden er 230 punten van de werking van het bedrijf onder de loep genomen. Niet enkel op papier, maar zeer gedetailleerd op de werkvloer. Wie een BRCGS- certificaat wil, wordt elk jaar opnieuw aan deze strenge audit onderworpen. Een certificaat is dus slechts één jaar geldig. De perfecte garantie dus dat een bedrijf continu volgens de meest strenge normen aan de slag is. De norm bestaat uit 6 hoofdstukken. Betrokkenheid van het hoger managementHet hoger management van het bedrijf moet volledig betrokken zijn bij de implementatie van de vereisten van de norm. Zij stellen de nodige middelen ter beschikking en zorgen voor efficiënte communicatie en beoordelingssystemen om continue verbetering van de organisatie te garanderen. Hieronder valt eveneens het aanwezig zijn van een duidelijke organisatiestructuur, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, enzovoort. Het voedselveiligheidsplan - HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points)Er moet een gedocumenteerd gevaren- en risicoanalysebeheerssysteem aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat alle gevaren voor productveiligheid, kwaliteit en wetgeving zijn vastgesteld en de passende maatregelen en controles worden geïmplementeerd. Het voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteemDit hoofdstuk omvat alle procedures, toegepast door het bedrijf, om te voldoen aan de vereisten van de norm. Grondstoffen- en productspecificaties moeten aanwezig zijn voor elk product, interne audits moeten worden uitgevoerd, leveranciers en derden dienen geselecteerd en beoordeeld te worden, grondstoffen en producten moeten volledig traceerbaar zijn, verwachtingen van klanten moeten worden vastgesteld en uitgevoerd, klachten van klanten dienen efficiënt te worden behandeld en deze informatie moet gebruikt worden om het aantal klachten te verminderen en terugroepacties of recalls moeten snel kunnen worden uitgevoerd. Normen voor de vestigingHierin worden de eisen naar o.a. infrastructuur (zowel extern als intern), nutsvoorzieningen, beveiliging, indeling, uitrusting, onderhoud, reiniging, risico op contaminatie (fysisch, chemisch of biologisch), afvalbeheer en ongediertebestrijding beschreven. Product- en procesbeheersingDit deel omvat het beheersen van het structural design en het artwork, het drukwerk en verdere bewerkingen (stansen, vouwen, lijmen), kalibratie, meten en monitoren van machines, toestellen en dergelijke, non-conforme grondstoffen of producten, ingangscontrole, stockage en transport. PersoneelEen bedrijf moet ervoor zorgen dat het personeel voldoende gekwalificeerd en bekwaam is. Opleiding en persoonlijke hygiëne staan dan ook centraal in dit laatste hoofdstuk. Alle werknemers en bezoekers van de productieruimten moeten de gepaste beschermende kledij dragen. Waarom kiezen voor een BRCGS gecertificeerde leverancier?. BRCGS-gecertificeerde bedrijven bieden een sterkere garantie op het vlak van traceerbaarheid, voedselveiligheid en kwaliteit. Van bedrijven met een BRCGS-certificaat weet u dat ze voedselveiligheid serieus nemen en dat dit goed geregeld is binnen het bedrijf. U weet het dus 100% zeker: kiezen voor een leverancier met een BRCGS-certificaat is kiezen voor veiligheid voor uzelf en uw consumenten. De laatste certificaten kunnen hier gedownload worden.

Lees meer

A+ BRCGS certificaat voor ANL Wellen

Van 21 tot 23 November heeft bij ANL Wellen een onaangekondigde BRC audit plaats gevonden. Met gepaste fierheid kunnen we zeggen dat we deze met glans doorstaan hebben wat resulteert in een A+certificaat voor 2023. Bij ANL zijn we steeds bezig met orde, netheid & voedselveiligheid naast onze dagdagelijkse aandachtspunten. We zijn blij dat ons harde werken beloond wordt. Iedere medewerker van ANL werkt hier bewust aan mee en dankzij ons team bereiken we jaar na jaar onze doelen. Alvast bedankt aan iedereen voor de inzet. Doe zo verder team ANL! #SamenSterker

Lees meer

Wat is een hybride verpakking?

Een groot deel van de verpakkingen waarmee je dagelijks in contact komt, bestaat uit veel verschillende materialen die samenwerken. Deze mix van materialen zorgt ervoor dat het product veilig blijft tijdens het transport, in het schap of in de woning van de consument.

Lees meer

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een opmerking? Laat hieronder uw boodschap achter.

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.